Duurzame Inzetbaarheid

We vergeten het wel eens in de hectiek van alle dag: de medewerkers zijn het belangrijkste goed in de organisatie. Als zij niet lekker in hun vel zitten en niet de waardering krijgen die ze verdienen, doen zij hun werk niet goed en zijn organisatiedoelen bij voorbaat kansloos.

"Medewerkers zijn de smeerolie van de organisatie (Aukje Nauta)"

Binnen het onderwerp Duurzame Inzetbaarheid zitten alle aspecten die maken dat je je werk gezond, met plezier en langdurig kunt blijven doen. Kern hiervan is de eigen verantwoordelijkheid die je als medewerker neemt, voor keuzes in je privéleven, maar ook in je loopbaan.

Een mooie metafoor hiervoor is het Huis van Werkvermogen, waarin de aspecten van Duurzame Inzetbaarheid zijn vormgegeven in de diverse etages van een huis. Daarbij zijn de onderste drie etages van de medewerker zelf, en is de bovenste etage Werk vooral een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de organisatie en de medewerker.

Duurzame inzetbaarheid: het vitaal, vakkundig, gemotiveerd en in balans zijn van medewerkers om eigen ambities en die van de organisatie waar te kunnen maken (TNO).

Iedere medewerker heeft zijn eigen “huis”, waarin ze zelf prioriteiten stelt en keuzes maakt. Alleen al je bewust zijn van dit huis, levert inzichten op die kunnen helpen om uit de comfortzone te stappen, een opleiding te gaan volgen of zelfs de stap te nemen om te gaan solliciteren.

Maar ook de organisatie kan met behulp van het Huis van Werkvermogen inzicht krijgen in zijn stand van zaken rondom de organisatiebrede inzetbaarheid. Zo worden alle onderwerpen die gericht zijn op de medewerkers onder de loep genomen. Met behulp van de Snelkookpanscrum, krijgt de organisatie in twee dagen redenen om aan de slag te gaan met Duurzame Inzetbaarheid.

Meer weten? Bel/mail voor een vrijblijvende afspraak.