Inspiratie workshop 19 april Leeuwarden

Gepubliceerd door: Martha op 11 maart 2017

Succesvolle tools voor de aanpak van Duurzame Inzetbaarheid

19 april 2017 van 09.00 – 12.30 te Leeuwarden, inclusief afsluitende lunch van Mama Mascha. Voor leidinggevenden, HR professionals en directeuren.

‘We leven niet in een tijdperk van verandering maar in een verandering van tijdperk’ Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde.

Nog nooit volgden veranderingen elkaar zo snel op, kijk maar naar de technische en digitale ontwikkelingen die je dagelijks in je (digitale?) krant tegenkomt. Wat betekent dit voor de organisatie en haar medewerkers? Hoe kan een organisatie er voor zorgen dat medewerkers wendbaar (Agile) worden en haar medewerkers hierbij faciliteren? En welke verantwoordelijkheid heeft de medewerker hier zelf in?

Allemaal vragen die in deze workshop aan de orde komen. We schetsen een beeld van Duurzame Inzetbaarheid en maken een link naar jouw organisatie. Want je doet al meer op dit terrein dan je denkt! Als partners van het NPDI maken we gebruiken van diverse instrumenten, zoals de KoBaDI-tool, de oriëntatiescan en het Huis van Werkvermogen. Voorafgaand aan de workshop krijg je een inlogcode toegestuurd, waarmee je toegang krijgt tot de Oriëntatiescan. Deze scan bevat vragen over het personeelsbeleid binnen jouw organisatie, en geeft je daarmee een instrument in handen om je speerpunten boven tafel te krijgen. Ook maken we een verbinding met de kosten-baten van Duurzame Inzetbaarheid. Want waar is de meeste winst te behalen binnen je organisatie?

Tijdens de workshop gaan we met deze resultaten aan de slag: je krijgt een duidelijk beeld van de uitkomsten, gaat hierover in gesprek met andere deelnemers en krijgt inzicht hoe je er direct mee aan de slag kunt. Concreet en direct inzetbaar!

De workshop wordt gegeven door Martha Buning, Goska Sixma en Nienke Schaap. Adviseurs die jaren werkzaam zijn met en voor mensen in organisaties. Zo helpen ze organisaties om meer grip te krijgen op de inzetbaarheid van medewerkers. Ze zijn tevens partner van het NPDI, een kennisnetwerk van adviseurs, organisaties en kennisinstellingen als TNO. Daarnaast zal Mascha Perquin (bekend van de Foodtruck Mama Mascha) praktische tips geven voor het gezond lunchen op de werkvloer. We sluiten de inspiratie workshop af met een gezonde lunch, met lekkere recepten uit haar kookboek Arbeidsvitaminen. Eventueel kun je de lunch ook meenemen voor onderweg.

Herken je het volgende:

  • Je bent verantwoordelijk voor het thema Duurzame Inzetbaarheid in de organisatie en weet nog niet hoe je dit handen en voeten moet geven;
  • Je wilt graag weten waar in jouw organisatie het speerpunt moet liggen en hoe je dit kunt aanpakken;
  • Je organisatie onderneemt veel activiteiten bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit, maar je mist een kapstok, een groter geheel;
  • Je wilt de medewerkers graag zelf tot actie aanzetten om te werken aan hun inzetbaarheid;

En wil je:

  • Gebruik maken van de oriëntatiescan (= half uur huiswerk vooraf) waarmee je snel een focus op aandachtspunten in jouw organisatie krijgt?
  • Inzicht in de kosten en baten van Duurzame Inzetbaarheid?
  • Inzicht in middelen die andere organisaties al inzetten en zodoende ideeën opdoen en leren van elkaar?
  • Ontdekken hoe je concreet aan de slag kunt met Duurzame Inzetbaarheid binnen jouw organisatie?

Kom dan 19 april aanstaande naar deze inspiratie workshop! Je kunt je via info@inukzoek.nl aanmelden onder vermelding van je naam, telefoonnummer, functie en organisatie.

Locatie    : Balthasar Bekkerwei 90 te Leeuwarden (pand Omnyacc Synergie)

Kosten     : € 47,50 (gratis voor klanten)

 Over de inspiratie workshops: De wereld is volop in beweging en dat heeft grote invloed op de organisaties waarin wij werken en dus op de werkzaamheden die wij uitvoeren. Daarbij wordt steeds meer weerbaarheid en flexibiliteit van medewerkers verwacht. Martha Buning en Nienke Schaap geven regelmatig inspiratie workshops die passen bij deze ontwikkelingen.

Houd de website www.inukzoek.nl en www.marthabuning.nl in de gaten voor meer informatie en volg ons op Twitter/Facebook/LinkedIn.

Wat de deelnemers hebben gezegd over de laatste workshop:

# mooie methode # enthousiasme, goed systeem, tips, positief # mooie spiegel, zelfinzicht

# enthousiasmerend, duidelijk opgebouwd # mooie inzichten, goed toepasbaar # helder en

zet aan het denken # zeer interessant, handvatten voor bedrijf, maar ook voor mijzelf

# goed theoretisch kader, waarin ik als medewerker midden in zit

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *