Werken aan Duurzame Inzetbaarheid, hoe doe je dat?

Gepubliceerd door: Martha op 11 november 2016

 

Inspiratie workshop 25 november 2016 van 09.30 – 12.00 te Leeuwarden

Voor leidinggevenden, HR-professionals en directeuren

Door Titia Keuning en Martha Buning

Vooral oudere werknemers willen jaren eerder met pensioen dan het moment dat zij de pensioengerechtigde leeftijd bereiken. Gemiddeld genomen willen werkenden stoppen als zij 61 jaar zijn. Bron: Sociaal en Cultureel Planbureau.

Al jaren ligt de gewenste leeftijd van pensionering rond die leeftijd, maar het verschil met de daadwerkelijke pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds groter. Wat betekent dit langer moeten doorwerken voor medewerkers? Hoe kan een organisatie zijn medewerkers hierbij faciliteren? En welke verantwoordelijkheid heeft de medewerker hier zelf in?

Allemaal vragen die in deze workshop aan de orde komen. Dit doen we aan de hand van het Huis van Werkvermogen. Dit is een metafoor van een huis met 4 etages, waarbij elke etage staat voor een onderdeel van Duurzame Inzetbaarheid waar je aan gaat werken. Deze methode is ontwikkelt door dr. Illmarinen en geeft veel inzicht in de inzetbaarheid op organisatie-, team- en medewerkersniveau. Tijdens deze workshop maak je kennis met het Huis en krijg je praktische handvaten om met Duurzame Inzetbaarheid aan de slag te gaan. Concreet en direct inzetbaar!

De workshop wordt gegeven door Titia Keuning en Martha Buning. Adviseurs die beiden al jaren werkzaam zijn met en voor mensen in organisaties. Zo helpen ze organisaties om meer grip te krijgen op de inzetbaarheid van medewerkers. Ook zijn ze partner van het NPDI, een kennisnetwerk van adviseurs, organisaties en kennisinstellingen als TNO.

Meer informatie: www.huisvanwerkvermogen.nl, www.npdi.nl

Herken je het volgende:

  • Je bent verantwoordelijk voor het thema Duurzame Inzetbaarheid in de organisatie en weet nog niet hoe je dit handen en voeten moet geven;
  • Je organisatie onderneemt veel activiteiten bijvoorbeeld op het gebied van vitaliteit, maar je mist een kapstok, een groter geheel;
  • De medewerkers wachten af tot de organisatie iets onderneemt op het gebied van hun inzetbaarheid;
  • Je wilt graag met je organisatie de stap maken van een curatieve verzuimaanpak naar een preventieve aanpak;
  • Je bent op zoek naar een instrument die alle HR instrumenten met elkaar verbindt, zoals functionerings- en verzuimgesprekken, MTO, PMO, etc.

En wil je:

  • Leren hoe je het Huis van Werkvermogen in jouw organisatie kunt inzetten?
  • Gebruik maken van de oriëntatiescan (= half uur huiswerk vooraf) waarmee je snel een focus op aandachtspunten in jouw organisatie krijgt?
  • Inzicht in middelen die andere organisaties al inzetten en zodoende ideeën opdoen en leren van elkaar?
  • Ontdekken hoe je concreet aan de slag kunt met Duurzame Inzetbaarheid binnen jouw organisatie?

Kom dan 25 november aanstaande naar deze inspiratie workshop! Je kunt je via info@marthabuning.nl of titiakeuning@ziggo.nl aanmelden onder vermelding van je naam, telefoonnummer, functie en organisatie.

Locatie     : Balthasar Bekkerwei 90 te Leeuwarden (pand Omnyacc Synergie)

Kosten      : € 25,– (gratis voor klanten)

 Over de inspiratie workshops: De wereld is volop in beweging en dat heeft grote invloed op de organisaties waarin wij werken en dus op de werkzaamheden die wij uitvoeren. Daarbij wordt steeds meer weerbaarheid en flexibiliteit van medewerkers verwacht. Martha Buning en Nienke Schaap geven regelmatig inspiratie workshops die passen bij deze ontwikkelingen.

Houd de website www.inukzoek.nl en www.marthabuning.nl in de gaten voor meer informatie en volg ons op Twitter/Facebook/LinkedIn.

 

 Wat de deelnemers hebben gezegd over de laatste workshop:

# mooie methode # enthousiasme, goed systeem, tips, positief # mooie spiegel, zelfinzicht

# enthousiasmerend, duidelijk opgebouwd # mooie inzichten, goed toepasbaar # helder en

zet aan het denken # zeer interessant, handvatten voor bedrijf, maar ook voor mijzelf

# goed theoretisch kader, waarin ik als medewerker midden in zit

 

Ja, ik meld me aan
 
Voornaam
Achternaam
Organisatie
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *